Boktankar

Det här med böcker är ju fascinerande, har läst en ganska stor mängd böcker i mina dagar, så den nästan totala boktorka jag har haft de senaste 2-3 åren har varit något väldigt ovanligt…

Kan kanske vara att jag har vänt detta nu, och den boken som gjorde det handlar såklart om en man som heter Ove, jag tror jag skrivit nått om den tidigare…

Det som är intressant med just Ove-boken är väl att den prickar så säkert in i hjärtat på mig fast den verkligen inte handlar om mig.
Kanske kan jag var lite bitter ibland.
Kanske kan jag vara lite Ove vid vissa tillfällen
Men jag känner mer att den boken kanske handlade mer om förra generationen, lixom mer om pappa än om mig.
Där kan vi prata om vissa pricksäkra detaljer 😉

Jag har nu börjat läsa en bok som kanske mer prickar in på mig och mitt liv, Mannen som ville bli vuxen heter den och är skriven av Danny Wallace. Det här är en bok som handlar om en kille som är ganska precis i samma plats i livet som jag själv är… vid ångesten över att fylla 30.

Precis.

Nu har jag inte kommit så långt in bland sidorna ännu, men den är finurligt och träffsäkert skriven med precis rätt grad av torr humor för att jag ska uppskatta den och tipsa om den! Så… Läs!? (om du som läser här nu är en kille på 29-31år iallafall. Kanske ganska begränsad läskrets. Men ändå!)


”Hallå?
”Mamma?”
”Ja, Vem är det?”
”Din enda son.”
Paus.
”Daniel?”
I rättvisans namn ska sägas att jag bara hade gett henne en ledtråd

mannen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s