Veckomatsedel och dess (bi)effekter

Det är fascinerande det här med att försöka göra sig en veckomatsedel och planera maten i förväg, så att säga. Vi har senaste tiden haft för vana att jag ringer efter jag slutat jobbet (19:15) och frågar vad vi ska äta till middag… Med den följden att man sitter och äter middag sådär runt nio-snåret. Kanske inte helt optimalt.

Delvis därför har vi tänkt oss att försöka planera lite i förväg, så att vi åtminstone slipper handla allt innan vi kommer hem på eftermiddag, och förhoppningsvis kan tidigarelägga middagen till en liiite mer ”normal” tid, säg 20:00! 😉

En annan rolig bieffekt av denna planeringen blir visst även att när man har en massa dagar och några maträtter uppstaplade framför sig så visar det sig att det är lite lättare att variera maten bättre också!

Denna veckan har vi(ska vi) exempelvis blandat hejvilt mellan tacopiroger, teriyakilax och lammstek vilket gör det hela med mat lite roligare 🙂

Nu ska vi bara ta tag i veckans luncher då…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s