Biggest Loser

Biggest Loser råkade stå på i bakgrunden när vi käkade idag, och det slog mig att ‘biggest loser‘ lär ju inte vara den person som just har tappat mest kilon i vikt och står som slutlig segrare, utan snarare personerna som kommer in i programmet med dålig självkänsla/självbild redan från början, och sen blir utröstade/uteslutna från programmet efter bara någon vecka… 2,5 kilo viktnedgång på en vecka var visst inte nog.

Om jag fick vara manusförfattare för nästa säsong så skulle det nog flyttas in lite förändringar, INGEN skulle röstas ut… Jag förstår att TV4 tror det behövs ett spänningsmoment för att få folk att titta… Men är vi inte lite less på utröstnings-TV? Jag föredrar hellre peppnings-TV: Varje vecka vinner den som har klarats sig bäst en delvinst, om det så är ett hemma-gym, en spahelg, Hästens-presentkort eller whatnot, och sen det stora målet för den som klarat sig bäst när 10 veckor har gått: 4veckors semester på Hawaii… eller kanske ett startnummer till Vasaloppet 😉
Och hur mäter man framgång? Det känns lite underligt att bara hålla sig till att mäta vikt… Efter den hårdträning deltagarna genomgår så är det väl inte helt otroligt att en del utav vikten som försvinner från fettet istället övergår till muskler… Varför inte istället mäta deltagarnas kroppsfetthalt, kondition och syreupptagning och hur det förbättras? Mer ärlig bedömning av framgång, och en mindre fokusering på vikt…

Äh. Jag vet inte, just nu så vankas det kladdkaka i soffan! ^_^
Iit

En tanke på “Biggest Loser

  1. Just invägningen vore intressant att förändra till kroppsfetthalt eftersom vikten är otroligt osäker. Tyvärr så skulle det inte bli samma sak som idag när man går upp på en våg samtidigt som resten av gänget tittar på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s