Läsbart i Expressen

Det är väldigt sällan jag köper en kvällstidning numera, men när jag väl gjorde det idag så fann jag direkt en rätt intressant och läsvärd ledare:
…Det visar bara på det futila i försöken att kleta ner sina motståndare med SD-anspelningar. Det är en låg debatteknik som flyttar fokus bort från det väsentliga: SD är ett populistiskt och främlingsfientligt parti som plockar förslag från såväl höger som vänster efter dagshumör…

Det är en väldigt intressant tanke gällande hur övriga partier från både alliansen och oppositionen hanterar SD-frågan. Det vi alla har att fundera på är detta: För 4 år sedan var inte SD knappt mer än ett enfråge-parti, och fick röster därefter. Detta val så har dom breddat sitt partiprogram för att täcka upp fler delar av inrikespolitik och utrikespolitik som ekonomiska frågor. Vissa vill göra gällande att det fortfarande råder stora brister och hål i hur dom hanterar stora delar av dessa frågor, men med 4 års erfarenhet från denna mandatperiod så kan man väl fundera över hur nästa valvaka kommer att sluta…

Vad tycker jag om allt detta? Jag tycker det är synd att SD har hamnat i den position som dom nu har gjort. Däremot kan jag både förstå och respektera hur det har gått till, och måhända kan det även vara väl behövligt för att få övriga partier att städa lite i sina partiprogram.
Iit

3 reaktioner till “Läsbart i Expressen

  1. På väg från F-kassan idag gick jag förbi en ny (?) shop på Storgatan nästan borta vid Grönborgs som hade massa fint i ena skyltfönstret. Tyvärr hade de inte öppnat men jag ska komma ihåg att gå förbi där en annan dag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s