Memory Lane

Ibland är minnen bara underbara att försvinna i…

Som när man knappar in adressen www.sfbok.se i adressfältet och bara låter allt skölja över sig.
I runt tio år läste jag Fantasy jämt, ständigt, varje dag. Mellan lektionerna på högstadiet, på bussen till stan på gymnasiet, på nätterna när jag inte ville sova, på stranden när jag låg och solade, på toa när jag gjorde det som ska göras där. Jämt. När det var som ‘värst’ så var det lugnt 4 böcker i veckan, 1200 sidor var inga bekymmer.

Tills det oundvikliga hände; det blev slut på böcker att läsa. Jag hade några bekymmer med min läsning, det fanns inte pengar att köpa böckerna på bokhandeln, och det fanns inte nog med böcker att läsa på biblioteket, så vad gjorde jag? Jo. Jag slutade läsa.

De senaste åren har jag läst väldigt sporadiskt, säg nån bok i månaden, kanske två. Och det känns ganska underligt, jag älskar ju att läsa? Så nu har jag gått med i en bokklubb istället, får hem ganska blandade pockets att läsa och det går rätt bra, har även börjat spana lite på biblioteket igen, för nu har det kommit ut några nya serier, och gamla serier har blivit färdigutgivna, kanske dags igen?

Ett bra exempel på en serie som verkligen har sugit in mig i sitt nät är berättelsen om Thomas Covenant – den klentrogne, som skrivs av Stephen Donaldson, det bästa med den serien är att dom två inledande omgångarna nu håller på att följas av en tredje…

Från wikipedia:

Krönikorna om Thomas Covenant den klentrogne
Originaltitel: The Chronicles of Thomas Covenant the Unbeliever

Andra krönikan om Thomas Covenant den klentrogne
Originaltitel: The Second Chronicles of Thomas Covenant

Och nu är alltså en tredje krönika på gång, Last Chronicles of Thomas Covenant, där änsålänge bara två böcker har kommit ut, jag längtar!

Och även om jag redan har läst de utkomna böckerna flertalet gånger både på engelska och på svenska, så blir det nog en omgång till på engelska när sista krönikan kommer, underbart! 🙂

Slutar med några bilder från gårdagens ‘walk down memory lane…’

Här har man då växt upp…

En tanke på “Memory Lane

  1. själv har man gått över till ljudböcker.
    fattade inte grejen med det förut men guud vad skönt det är att somna till det eller lyssna när man inte kan sova. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s