Filmkväll…

Då kvällen har bestått utav att se på film, chatta med vänner och se på TV iställetför att städa och fixa inför morgondagen, så tänkte jag att jag lika gärna kan dela med mig av vad jag sett här.

Först ut var filmen ‘Burn After Reading‘ som jag hade läst och hört mycket bra om…

Gott om namnstarka skådespelare (Brad Pitt, John Malkovich, Tilda Swinton med mera, med mera) och såklart bröderna Coen’s regi och manus bäddade för en förhoppningsvis sevärd, rolig och intressant film.

Så fel man kan ha. På IMDB klassas den här filmen som crime / comedy, men vill ni garva kan jag rekommendera Aktuellt istället, tror inte jag knappt ens log åt något i filmen. Skådespelarinsatserna var absolut inget att klaga på, och manuset var säkert både bra skrivet och väl utfört, men… (Tony Irving..) det händer ingenting i hela filmen, egentligen. Lite fart sista tio minuterna (ungefär) men då har man blivit så invaggad i någon slags sömngångar-attityd att det känns som att filmen är över innan den börjat. Själv satt jag mest och tänkte, jaha… jaha… wtf?, jaha… den sista delen av filmen och förstod faktiskt ingenting…
Det går även att citera väldigt bra direkt ur slutet av filmen:

– Vad har vi lärt oss, Palmer?
– Ingen aning, sir.
– Jag har ingen jävla aning heller. Förhoppningsvis gör vi inte om det.

Har ingen aning om varför den här filmen inte blev mer intressant än den blev, med tanke på skådespelare och regi, men jag kan faktiskt inte ge den mer än, knappa, 5/10 tomas-poäng.

En tanke på “Filmkväll…

  1. Den enda gången jag garvade var faktiskt vid de där slutreplikerna – de sa ju allt om hela filmen! Jag blev störtförtjust över den insikten och var glad över att den till synes grymt tråkiga människan som skrivt manus i alla fall hade självdistans till det hela. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s